intressanta saker

  • emma gick på bästa step-passet hittills i LLN, det var en gubbe i pensionsålder som höll i det
  • jag har tvättat för andra gången, en maskin + torktumling = 5,60 €
  • marijuanalukten sipprar in i mitt rum kanske varann kväll, ganska äckligt när man försöker somna
  • jag har varit det närmaste stressad jag kommit i LLN idag
  • snart väntar ett 2-veckor långt påsklov i Sverige
  • inga tentadatum har dykt upp så långt ögat når
  • inget glas har fått följa med mig hem på länge
  • amsterdam var lite atmosfärlöst, eller så tittade jag inte på rätt ställe
  • jag gillar en låt av pitbull och en av miley cyrus, både lite för mycket

Morgonhurtigheter

Springa runt sjön, 1.5 varv = 4 hurtighetspoäng

Det ser ut så här, fast utan vatten...


Den här fredagen i LLN består av franskalektion, lite optimeringslösning i Supply Chain-kursen och firande av Christoffer som fyller år. Fredag är också den dagen som städerskan kommer hit för att rensa upp efter oss. Jag lyckades skrämma henne på vägen tillbaka från springturen och sedan frågade hon hur Michael mådde. Alltså kaninen.

à la cour du palais

Idag har jag sjungit solo på franskan, vi ska uppträda med låten à la cour du palais. Hur kan de tvinga folk till det? Som tur var, var jag inte sämst. Stackars australienska killen fick kommentaren:

- Det är nog bättre om du mimar på uppträdandet.

Annars så är det riktigt vårigt här, när solen kommer fram snudd på somrigt. Idag påstod min dator att det var 17 grader, det kan faktiskt stämme :)

Igår hann jag med 4 cercles på en kväll. Först Chez Adele, som har Leffe-vecka, sedan Cesec följt at p'tit Casa och la Casa. Snacka om att jag var trött imorse! För att ta igen oss satt Tove och jag i två timmar och stirrade ut över dypölen, som var en sjö innan de tömde den, och tömde varsin burk cola. Man ska alltid unna sig att dricka det man är sugen på. Men idag gick jag emot det när jag var sugen på kaffe och iskaffe samtidigt.

I helgen blir det Amsterdam. Kul!


Devoir deux

Efter att ha tagit en "första dagen med över 15 grader och skolan är slut"-öl så gå det sisådär att göra franskaläxan. Speciellt när man vet att Saint Patrick's Day väntar. Har intern deadline klockan 19:00. Så nu måste jag skapa lite värde. Det måste göras idag, för imorgon ska jag hinna göra en intern analys av Diesel innan måndag och eftersom helgen är en CJ-helg vill jag ju inte plugga då.


franskaläxan består av att beskriva en plats i LLN som man gillar extra mycket. jag valde skogen, den är fin.

Bryssel

Igår var jag i Bryssel och tittade på Alice i underlandet i 3D. Att förstå sig på del belgiska biosystemet var inte det lättaste. De har filmer dubbade till franska och nederländska samt VO - version original, som har undertext på antingen franska, nederländska eller båda två. Detta kallar de VO FR/DU dub. Dub, smart.. Filmen var helt ok förresten, men mest för att den var i 3D.

Imorgon ska jag åka till Bryssel och möta upp mamma och pappa. Vi ska sigthseeinga i 3 dagar och jag hoppas att vi hinner shoppa också. Jag har världens största shoppingsug. Det där med att inte ha någon förutbestäms månadsbudget är lite farligt (jag fick alla pengar från CSN på en gång för hela terminen) eftersom jag inte riktigt kan hejda mig alla gånger. På måndag åker de hem.

Men då kanske jag ska åka till Bryssel. Igen. En kanadensisk utbytesstudent ska fira sin födelsedag i Bryssel med en utgång. Detta medför att man måste ta första morgontåget hem (06:00) vilket inte riktigt ligger i linje med min franskapresentation 08:30. Så om jag åker tar jag nog sista tåget hem, tråkigt nog går det kvart i elva på kvällen.

Mycket flängande och farande till Belgiens huvudstad fram och tillbaka. Men det är väldigt billigt nu när jag fick tummen ur och skaffade mig "Campus-kortet" som gör att man får en enkel resa på sträckan LLN-Bruxelles för 70 cent.

Nu ska jag måla naglarna. À la prochaine!

JUMP! (Paris i bilder)


Utsikt från Sacre Coeur


Hotellrummet


Under Louvren


Centre Pompidou


Uppe på Triumfbågen


På tunnelbanan


Eiffeltornet


Rue de Rivoli


Montmartre

Rumsuppdateringar

Jag har tagit gratisplanscher, köpt en kudde, tagit vykort och snott en bild från toalettväggen! Det börjar bli lite hemtrevligt på mitt rum, men det känns fortfarande mer som en kvart än något jag skulle vilja betala 250 euro för i månaden..

Idag har jag faktiskt pluggat lite! Senast lite passé composé (prov fredag). I brand management kan man säga att jag inte riktigt hade gjort like mycket som de andra (eftersom jag inte hade gjort något alls) men klarade mig ur det genom att komma på vad som skulle vara speciellt med vår produkt :) där gick jag från sämsta gruppmedlem till bästa på bara 10 minuter!

Varför plugga vid skrivbordet när man har en säng?

Psst, ser ni vad stora kuddarna är i Belgien?

Nu ska jag testa Tae Bo på gymmet, igår gick jag på mitt tredje indoor trainingpass. denna gång hade tränaren ingen musik till. Blä!

Rendez-vous à Paris

Snart ska jag åka och möta CJ i Paris. Jag undrar hur fort det snabba tåget kommer åka egentligen. Kanske jättejättefort!

Michael

Tjej-kaninen som bor i vårt kök heter Michael, kallas Mike.Vi försöker att inte störa varandra alltför mycket..

Bruges/Brugge/Brygge- och Gent/Ghent/Gand-collage!

Bilder!

Jag sitter på en föreläsning i Corporate Social Responsibility. Föreläsaren betonar varje ord som om varje ord var det sista ordet han sa i sitt liv. Allt kan inte vara livsviktigt så jag lyssnar lite halvt bara. Skrev precis tre franskaprov på 15 minuter och är lite prov-adrenalin-hög. Det gick bra!

Här kommer ett Brugekollage! (jag är för lat för att ändra bakgrundsfärgen)


Och ett från Gent:


I helgen var jag i Sverige. Vistelsen kan sammanfattas med:

Snö, Spya, Norrköping, Swebus, Bio, Pitcher's,
Hosta, Kvinnersta, Doris, Tacos
Melodifestival, Dipp, Godis
Istappar, Rotfrukter, OS,
OS, OS, OS
och en hemskt massa CJ :)

Veckan bjuder på:

IKEA-besök och Parissemester, den kommer blir bäst :)

RSS 2.0