2 cercles down, many to go

Hej,

Cercles var kul!! Det var inte så smutsigt som jag trodde, men de som har varit här länge säger att det bara blir skitigare och skitigare, så vi får se hur det slutar :) Efter att jag kom hem från cercleskvällen hade mina co-koteures (de som jag bor med) lite efterfest i köket och jag försökte prata med dem. Jag tror att det gick bra, men jag förstår fortfarande bara enstaka ord när de pratar med bara varandra.

Sedan kom måndagen, den första skoldagen! Eftersom en kurs på 6 hp här bara omfattar 30 timmar schemalagd tid har man inte så mycket i skolan, och jag var ledig hela dagen. Så istället för att plugga gick jag till köpcentret för att hitta några saker att dekorera mitt rum med. Och det gjorde jag kan jag säga! 70 % rea var det, och inredning blev därefter:


silverklocka 75 cent (!), guldgardin och blomslinga
(mamma, om du klickar på bilderna så blir de större :)

På kvällen var det anordnat middag med utbytesstudenterna. Precis innan jag skulle gå skulle mina rumskompisar ta en apertif och de bjöd in mig. Nu tror jag att jag har träffat alla som bor här, men jag känner mig fortfarande som en outsider i mitt eget kot.. Efter söndagans cercler med kot-efterfest kände jag mig trött och slutade kvällen med att fixa med kurserna jag ska läsa i vår. Förhoppningsvis blir det:
  • Brand Management
  • Advanced Marketing
  • Supply Chain Planning
  • Strategic Communication
  • Advanced Strategic Management
  • Franska B1
Jag är lite osäker på Supply Chain kursen, men det kan vara roligt att testa något här som jag inte hade tänkt läsa i Linköping.

Idag hade jag min första föreläsning, den var i avancerad marknadsföring. Föreläsaren pratade helt okej engelska och kursen ska handla om relationsmarknadsföring som jag tycker är spännande! Vi ska göra ett grupparbete i grupper om 6 och som tur var blev det inga svårigheter att hitta en grupp eftersom det var några erasmus-studenter där som jag hade pratat med tidigare.

Sen sist har jag även hunnit med:

promenad i skogen - det kommer förhoppningsvis bli fler, då det kändes som om man kom ut ur "bubblan"
ölprovning - alla 6 trappistöl om jag har fattat det hela rätt, ska på 2 ölprovningar den där veckan också.
att klappa kaninen i köket - läskigt
att vänja mig vid kindpussar - ett väldigt trevligt sätt att hälsa på
ett första besök i skolmatsalen - spagetti med köttfärssås för 2,60.
tappa mina vantar
köpa nya vantar

äta en macka med ost och ägg i - konstigt nog var det inte äckligt, men det måste vara något med den belgiska maten tror jag

Ikväll är det ölprovning och ett besök på "vår egen" cercle!

Kommentarer
Postat av: CJ

tycker det står alldeles för lite om mig. puss:D

2010-02-02 @ 19:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0