Biblioteket

Sitter nu i skolans bibliotek och tittar på alla elever som ska åka hem över helgen. Jag har fått reda på varför internet inte har fungerat senaste veckan. Olivier har inte betalat räkningarna! Skoj.

Här är min utsikt just nuOch här är jag just nuParisresa bokad och betald 5/3 till 9/3. Det kommer bli fint :)

Imorgon är det ESN-resa till Bruges och Gent här i Belgien.

Brygge (nederländska: Brugge, franska: Bruges, tyska: Brügge) är en stad i nordvästra Belgien. Brygge är den största staden och huvudstad i provinsen Västflandern som ligger i delstaten Flandern.

Två av stadens främsta sevärdheter är de båda gotiska tegelkyrkorna Sint Salvator-kerk och Onze-Lieve-Vrouwe-kerk. Den medeltida stadskärnan blev 2000 uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

 

Gent är en stad i Flandern i Belgien; 230 951 invånare (år 2005).

Två av stadens främsta sevärdheter är borgen Gravensteen, byggd 1180, och den gotiska katedralen Sint-Baafs, i vilken man kan beskåda Gentaltaret, utfört 1420-1432 av Jan van Eyck.

Stadens järnvägsstation är en av Belgiens mest trafikerade och även om Gent ligger i inlandet så har staden en hamn, som står i förbindelse med Nordsjön via Gent-Terneuzen kanalen. Det finns en väl utbyggd spårvagnstrafik (Tram) och lokaltrafiken är generellt billig. Eftersom det är en universitetstad är antalet cyklister även ganska stort.

Varje sommar anordnas en festival kallad gentse feesten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0